MLADI GENIJALAC KOJI JE ‘SLOMIO’ KOTIGU U POTJERI: ‘Nešto novca dat ću roditeljima, počastit pizzom društvo’

Nije to bio baš obećavajući početak. No, unatoč samo četiri točna odgovora od devet postavljenih pitanja, lovac Dean Kotiga bio je prilično oduševljen nastupom 18-godišnjeg Luke Vidovića iz Slavonskog Broda u kvizu “Potjera”.

– Sviđa mi se što pokušavate odgovoriti na svako pitanje, a ne samo govoriti: ‘Dalje’. Stoga vam za ovakav hrabar nastup kao višu ponudu nudim 100 tisuća kuna uz jednu poruku: budite neopterećeni i igrajte se, mladi ste – rekao je lovac Luki, a mladi i neopterećeni Luka prihvatio je tu ponudu i odjurio iz Zagreba u Slavoniju sa 100 tisuća kuna na računu. Uvodna četiri točna odgovara očito su bila tek neka početna trema. Ostatak kviza 18-godišnji maturant Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu odradio je besprijekorno. U prvom izravnom sučeljavanju s Kotigom odgovarao je besprijekorno, premda je bilo i nekoliko “škakljivih” pitanja, a potom mu se u završnoj igri malo i posrećilo s nešto lakšim setom pitanja.

– Moram priznati da sam u toj završnoj igri imao i sreće s nešto lakšim pitanjima, ali svejedno sam se iznenadio što je pobjeda ispala, da tako kažem, uvjerljiva. Recept? Pa, nemam ga, osim upravo onoga što je i sam g. Kotiga rekao – da budem neopterećen. Upravo sam se tako i ponašao, jer nisam imao što izgubiti, niti se od mene očekivalo da pobijedim i osvojim novac. Bilo mi je lakše nastupiti bez pritiska – iskreno će mladi brodski gimnazijalac za Jutarnji list koji se nije uplašio možda i najopasnijeg lovca, kojem je na kraju emisije i zahvalio riječima: “Hvala Deanu što me nije stigao!”

– Nisam ga gledao kao protivnika. Zapravo ga uopće nisam gledao jer sam se nastojao koncentrirati na pitanja – rekao je Luka. Imenjak i prezimenjak našeg poznatog iluzionista, što je i voditelja Tarika Filipovića nagnalo da mu kaže: – Iako niste onaj Luka Vidović, napravili ste čaroliju.

A svoju je čaroliju Luka morao tajiti tjedan dana. Toliko je, naime, vremena prošlo od snimanja do emitiranja emisije, a svim radoznalim prijateljima, kad bi ga upitali kako je prošlo, danima je odgovarao: – Gledajte u četvrtak!

Isplatilo se čitanje
– Nije mi bio problem čuvati tajnu, ali smo svi u obitelji s velikim nestrpljenjem čekali emitiranje. Sada mi sa svih strana stižu čestitke, dobio sam ih i u školi, dobivam ih na ulici i lijepo se osjećam, ali nisam nešto specijalno euforičan – smireno će mladić kao da nije upravo postao bogatiji za iznos o kojem brojni u Hrvatskoj mogu samo sanjati.

– Dat ću nešto roditeljima Ružici i Jakovu, sestri Magdaleni i bratu Krešimiru, počastit ću društvo pizzom, pićem…, a za ostalo nisam još razradio plan. Imam želju proputovati Europu i otići u neku egzotičnu zemlju. Možda Kubu ili negdje slično, ali o tome ću razmišljati u vremenu koje je preda mnom – rekao je Luka, kojem se, eto, isplatilo puno čitanja, surfanja po internetu, gledanja dokumentarnih filmova…

U Zagreb na studij
– I škola je odradila svoje. Nije mi to znanje došlo samo od sebe. Ima tu svega pomalo – naglasio je mladić iz Slavonskog Broda, koji se na kviz prijavio čim je navršio 18. godinu. U njihovoj je obitelji, kaže, praćenje kvizova svojevrstan ritual i već je godinama prilično zainteresiran za ovakve vrste emisija. Kad je riječ o posebnim interesima, istaknuo je da ga najviše zanimaju biologija, psihologija, sociologija i filozofija, pa će u tom smjeru razmišljati i u odabiru fakulteta na kojem će nastaviti obrazovanje. Koji će to konkretno fakultet biti još nije odlučio, ali zna da će od sljedeće jeseni biti stanovnik Zagreba. Do tada će se pak u svome gradu morati braniti i od djevojaka, a kako će to činiti, što ga je u “Potjeri” upitao i Tarik, još ne zna.

– Nisam razradio taktiku. Očito me za to čeka nekoliko besanih noći, ali to su svakako slatke brige – nasmijao se Luka na kraju našeg razgovora.

IZVOR: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.