MUP je na svojoj stranici uveo ‘Red Button’: Zlostavljanje djece sada se jednostavno može prijaviti online

Pixabay

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojoj je službenoj internet stranici uvelo opciju online prijave zlostavljanja djece nazvanu ‘Red Button’.

Zabrinutost za sebe ili dobrobit drugog djeteta moguće je prijaviti OVDJE. Ukoliko je netko žrtva zlostavljanja ili misli da se to događa nekome koga poznaje i ne zna što učiniti, prijaviti slučaj može OVDJE.

Također, iz MUP-a su na istu poveznicu stavili i upute o sigurnosti djece kako bi saznali više o mogućnostima pomoći i zaštite od spolnog iskorištavanja putem interneta, a svoje sumnje ili zabrinutost djeca mogu prijaviti i anonimno.

– Djeca i mladi su svakodnevno izloženi različitim oblicima zlostavljanja i iskorištavanja -pomozi svojom prijavom – znamo kako ćemo dijete zaštiti. Dodatne informacije možeš pogledati u poveznici Zlostavljanje putem Interenta i Seksualno zlostavljanje. Policija će vrlo ozbiljno shvatiti svaku prijavu i poduzeti sve radnje za koje je ovlaštena kako bi spriječila zlostavljanje djeteta. Policijski službenici za mladež posebno su educirani za postupanje u zaštiti djece, ovdje možeš dobiti više informacija tko su i što rade – piše na stranici MUP-a.

(FOTO: Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.