MUP uveo veliku promjenu: Više ne morate čekati u redovima za izdavanje vozačke dozvole

Vozači od ponedjeljka mogu podnijeti zahtjev za novu vozačku dozvolu u redovnom postupku i preko sustava e-Građani, no za to moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom, izvijestio je MUP.

Podnošenje elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku, napominje MUP.

Građani kroz sustav, uz zahtjev trebaju dostaviti skenirane isprave koje moraju priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole, odnosno uvjerenje o položenom vozačkom ispitu i zdravstveno uvjerenje, dok će se fotografiju i potpis preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 x 45 milimetara umjesto dosadašnjih 30 x 35 milimetara.

Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija, piše net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.