MZOS: Nitko nije tražio izmjenu dana početka drugog polugodišta

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) izvijestilo je kako do srijede, 8. rujna, nije primilo ni jedan zahtjev da se pomjeni zadnji tjedan zimskog odmora u školskoj godini 2016./2017. godini koji završava u srijedu, 11. siječnja. tako da drugo polugodište počinje u četvrtak, 12. siječnja, što se, ako županije s ostalim osnivačima škola drukčije ne planiraju na svome području, može pomaknuti na ponedjeljak, 16. siječnja.

Dodaje se da, ako županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području nije drukčije planirala trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, roditelji koji planiraju s djecom odlazak na skijanje te u tom slučaju djeca dva dana izostaju s nastave, postupit će sukladno Pravilniku za izricanje pedagoških mjera kojim je propisano kako se neopravdanim izostankom ne smatra izostanak s nastave za koji je roditelj unaprijed tražio i dobio odobrenje.

U priopćenju Ministarstva obrazovanja podsjeća se na neke datume iz kalendara za ovu školsku godinu u kojoj je nastava počela 5. rujna, završit će 14. lipnja 2017. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole nastava će završiti 19. svibnja 2017. godine. Prvo polugodište trajat će do 23. prosinca ove godine,  zimski odmor učenika počet će 27. prosinca 2016. godine, a završiti 11. siječnja sljedeće godine.

Drugo polugodište počet će 12. siječnja 2017. godine i trajat će do 14. lipnja, a za učenike završnih razreda srednje škole do 19. svibnja 2017. godine.  Proljetni odmor počet će 13. travnja i završiti 21. travnja 2017. godine, a ljetni odmor  počet će 16. lipnja 2017. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.