Afera 'Vjetroelektrana'

Načelnica općine Gračac Nataša Turbić priznala da je uzela mito od Josipe Rimac?Foto: Ilustracija/arhiva

Među uhićenima u aferi koja je zatresla Hrvatske šume, uhićena je i načelnica općine Gračac Nataša Turbić, prenose Vijesti.hr

Kako doznaje Zadar news, upravo je Turbić priznala da je uzimala mito, ali da ga nije tražila. U akciji PNUSKOK-a uhićeno je 13 ljudi.

Nakon provedene opsežne akcije PNUSKOK-a u aferi ‘Vjetroelektrana’ USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika i dužnosnica, među kojima je i bivša (u petak razriješena) državna tajnica u Ministarstvu uprave HDZ-ova Josipa Rimac.

Nju i još 12 osoba sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Sumnja se da je Rimac posredstvom kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmačije utjecala na HDZ-ovu načelnicu Gračaca Turbić da raspiše prilagođeni natječaj i izabere Sladićevu (šibenski poduzetnik) i Ravlićevu (zagrebački poduzetnik) ponudu za zakup zemljišnih čestica gračačkih poljoprivrednih zemljišta i krških-pašnjaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.