Nakon 12 godina HGSS-ovce napustila vjerna kujica Hosan

Iako je u međudržavnoj suradnji dviju gorskih službi spašavanja Hrvatske i Wales-a došla kao predmet bilateralne suradnje i diplomacije, kujica Hosan bila je sve samo ne predmet.

Tada, njezin novi vodič u Hrvatskoj, gorski spašavatelj Josip Granić, prima je kao člana obitelji i prijatelja, a to čini i cijela njegova obitelj. Drugačije ne mogu niti znaju. Kujica Hosan brzo zaboravlja stres i traume nagle promjene države, klime, službe, vodiča….. zahvalno nudi Josipu svoju odanost i sve svoje sposobnosti. Usprkos različitom načinu rada i treniranja brzo postaju jedinstven potražni tim.

kujica hosan

Sudjeluju u brojnim akcijama traganja i spašavanja HGSS-a dijeleći sve svoje znanje i iskustvo što vrlo brzo daje zavidne rezultate.

Moramo izdvojiti potragu na području Požega, koju je 11. siječnja, 2007. godine u jutarnjim satima okončala naša kujica pronalaskom trogodišnjeg dječaka, spasivši mu pritom život. U potrazi je sudjelovalo više od 200 tragača (HGSS, policija, vojska, vatrogasci, lovci, mještani…) a cijela Hrvatska je pratila novosti medija. Naša ponosna kujica je još iste godine proglašena „osobom godine“ a potražni tim HGSS-a Josip Granić i Hosan dobiva priznanje „Ponos Hrvatske“

U 12. godini života, nakon zavidne karijera i duge i uspješne službe te predivnog druženja napustio nas je još jedan potražni pas. Kujica border collie Hosan.

IZVOR: Hgss

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.