Nakon Vodičana, Srimara i Tišnjana, i na Ugljanu se obračunali sa šugamanima: sve spalili preko noći!

Od ranoga jutra na plaži nema mjesta za novopridošlice jer su sve ležaljke zauzete ručnicima koje su neki “zaboravili” dan ranije stoga su Prečani uzeli stvari u svoje ruke

Plaža Jaz u Općini Preko san je svake obitelji i ljudi željnih odmora – uredna je plaža s drvenim ležaljkama, ima pijesak, plićak i sve što je potrebno za ugodan odmor. No,
nakon nekoliko pokušaja preuzimanja plaže ostavljenim ručnicima kako bi nekome čuvali mjesto, Preko je odlučilo stati tome na kraj.

Od ranoga jutra na plaži nema mjesta za novopridošlice jer su sve ležaljke zauzete ručnicima koje su neki “zaboravili” dan ranije. Iz Općine Preko su rekli kako su stvari uzeli u svoje ruke, pokupili su sve ručnike i zapalili ih tijekom noći dok su ih drugi put negdje odnijeli.

“Svakodnevno dobivamo pozive ogorčenih mještana i gostiju. Na nekim plažama ne mogu naći mjesto čak ni kada nema gotovo nikoga. Moramo tome stati na kraj i sukladno našoj Odluci o komunalnom redu, općinski komunalni redari počeli su rano ujutro s uklanjanjem “rezervacija” s plaža, a vlasnici po svoje stvari mogu doći u općinsku zgradu. Na ovaj način čuvamo i njihove stvari, jer ne želimo da nestaju ili da ih netko ponovno zapali. Koliko god to nekima smetalo, moraju shvatiti da je riječ o javnim površinama i red se mora znati, a još više poštovati. Javna površina mora biti dostupna svima”, izjavio je načelnik Općine Preko Karlo Novoselić za Zadarski list.

Udruženi u problemu, stanovnici Srime, Vodica, Tisnog i ostalih mjesta još su prije
nekoliko godina upozoravali na problem što je donijelo koliko-toliko pozitivne rezultate jer se broj ostavljenih ručnika smanjio – ali ne dovoljno.

Izvor: Rtl.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.