NAREDBA IZ POLICIJE ‘Zatvorite prozore, spustite rolete i nema slikanja ni virenja’

Pomalo neobična obavijest zbunila je stanare zgrade u ulici Jurja Dobrile u Velikoj Gorici koja gleda na zagrebački aerodrom na koji će sutra sletjeti svi predsjednici država u regiji, američki potpredsjednik Joe Biden, predsjednik Europskog vijećaDonald Tusk te austrijski predsjednik Heinz Fischer povodom summita regionalne inicijative Brdo-Brijuni, piše VG Danas.

Naime, na ulazima zgrade predstavnik stanara napisao je upozorenje po uputama iz policijske postaje.

– Poštovani stanari, iz policijske postaje sam dobio naređenje da obavijestim stanare zgrade Jurja Dobrile 34-40 da od dana 24. studenoga ujutro do 8 sati, pa do 25. studenoga do 20 sati svi prozori osim dvorišnih moraju biti zatvoreni. Rolete moraju biti spuštene do kraja, nema virenja kroz prozore, rublje se ne smije sušiti na terasama, nema slikanja, snimanja, niti gledanja dalekozorom. Stoga vas lijepo molim da se tih dana strogo pridržavate upozorenja da ne bi bilo problema s policijom – piše na obavijesti koja je ovjerena potpisom i žigom predstavnika stanara.

Zbog ovog summita na snazi su nevjerojatne mjere sigurnosti: iz Velike Gorice prema Zagrebu sutra će od 7.30 do 8.30 biti zatvoren sav promet, kao i navečer od 18.45 do 19.45 sati.

eto ti

U vrijeme dolaska Joea Bidena zračni prostor nad Hrvatskom bit će zatvoren, a u zraku će biti dva hrvatska lovca MiG-21. Za to će vrijeme djelatnici FBI-a najvjerojatnije biti u kontrolnom tornju zagrebačkog aerodroma i pratiti slijetanje zrakoplova, kao što je to bilo i tijekom posjeta američkog predsjednikaGeorgea W. Busha Zagrebu.

Na summitu će se razgovarati o daljnjoj stabilizaciji jugoistočne Europe i reformskim procesima u zemljama koje žele članstvo u euroatlantskim integracijama i o izbjegličkoj krizi i sigurnosnim izazovima nakon zadnjih terorističkih napada i prijetnji u Europi i svijetu. Upravo iz sigurnosnih razloga policija traži da se stanari pridržavaju obavijesti jer sve je stvar protokola i njegove sigurnosti.

 

IZVOR: Jutarnji.hr

FOTO: vgdanas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.