Naše malo misto – HRT otkrio tajnu zabranjene epizode ‘Zagrebulje’

HRT je pronašao skriveno blago – ‘Zagrebulje’! Nakon pola stoljeća HRT je ‘restaurirao’ snimku 14. epizode ‘Našeg malog mista’, koja je emitirana samo jednom – 31. prosinca 1970.

– Ta epizoda u ono doba morala je izazvati poprilično političko uznemirenje. Tadašnji komunistički političari sigurno nisu bili sretni s tom epizodom jer u njoj ima stvari koje u najmanju ruku prelaze onu granicu satire koja je bila tolerantna u to doba. Nikola Vončina u svojoj knjizi spominje upravo to – da je jedanput emitirana i da je tada zabranjena. Inače, u ‘Našem malom mistu’ puno stvari bilo je novog i nikad emitiranog. Ima jedna scena gdje doktor Luigi i Boris Dvornik mokre s rive. Ta je scena stvorila veliku medijsku buku u to doba – zašto i kako si televizija može dozvoliti takvo nešto emitirati?, pojasnio je u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ Renato Kunić, ravnatelj Programa HRT-a.

Miljenko Baričević, montažer HTV-a koji je snimku slučajno pronašao, objašnjava kako je riječ o posebnom malom specijalu od 33 minute. Specijal je bio arhiviran pod zabavni, a ne dramski program pa je to jedan od razloga zašto je snimka toliko dugo vremena ostala neotkrivena.

Valja napomenuti kako ova epizoda nije bila zadnja u nizu, nego je snimljena u sredini serijala, piše HRT, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.

(FOTO HRT)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.