NASTAVLJA SE HLADNO VRIJEME: Nije gotovo – vjetar, kiša i snijeg i sutra

Do 8 sati ujutro najviše je kiše, prema podacima DHMZ-a (www.meteo.hr) palo u središnjoj Hrvatskoj, na riječkome području i u Gorskome kotaru, gdje je osim kiše, mjestimice padao i snijeg, uz zadržavanje na tlu. Snijega je bilo i na vrhovima Medvednice, Ivančice i Velebita, a uz pad temperature, poslije 9 sati i u nižim dijelovima Like.

I u nastavku srijede bit će još oborina, ponegdje i obilnijih, posebice u istočnim i južnim krajevima, a probleme će nekima stvarati i vjetar, posebice jaka i olujna, na udare mjestimice i orkanska bura, na otvorenome moru sjeverozapadni vjetar.

Bit će zamjetno hladnije nego jučer poslijepodne, većinom i za više od 10 °C. Nagli pad temperature neki su osjetili već danas, primjerice u Zadru, gdje je u 7 sati izmjeren 21 °C, a u 9 samo 11, ili još više, u Šibeniku, temperatura zraka u 8 sati bila je 19 °C, a u 10 sati samo 8 °C! U Gospiću je u 6 sati izmjereno 16, a u 10 samo 0,6 °C uz gust snijeg.

I sutra će u kopnenom području biti relativno hladno, te većinom oblačno, uz kišu, ponovno obilniju potkraj dana i u noći na petak. U gorju će biti i snijega. Na Jadranu će biti više sunčana vremena, ali i mjestimične kiše, do večeri uglavnom u malim količinama. Puhat će i dalje često jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar.
Do kraja tjedna vrijeme će se stabilizirati, a povremenih mjestimičnih oborina vrlo će vjerojatno biti još i u petak i subotu, posebice u unutrašnjosti Hrvatske. Zbog sve manje oblačnih noći jutra će biti hladnija, ponegdje i uz slab mraz, a najviša dnevna temperatura zraka, uz slabljenje vjetra i sve više sunčana vremena, u blagom porastu.

IZTVOR: hrt.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.