Navijačima ukinut pritvor, uskoro izlaze na slobodu

Nakon šest dana u ćeliji u zatvoru na splitskim Bilicama nad trojicom mladića iz Splita i jednim iz Stobreča, osumnjičenima za izazivanje nereda na nogometnoj utakmici Hrvatske i Češke u St. Etienneu u Francuskoj istražni zatvor zamijenjen je mjerom opreza,piše slobodna dalmacija.

U nastavku istrage branit će se sa slobode, a nad njima je na snazi mjera opreza prema kojoj se ne smiju približavati na manje od 500 metara stadionima za vrijeme odigravanja utakmice Hajduka ili hrvatske reprezentacije.

– Odluka o određivanju istražnog zatvora nad četvoricom osumnjičenih je preinačena, a ukoliko netko od njih prekrši mjeru opreza te ga se vidi na utakmici Hajduka ili reprezentacije ponovno će biti vraćen u istražni
zatvor – saznajemo od Damira Romca, glasnogovornika Županijskog suda u Splitu.

Odluku o izlaska na slobodu naših navijača donjelo je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu koje je prihvatilo žalbe njihovih odvjetnika nakon što je sudac istrage odredio istražni zatvor.

– Nisam još službeno obaviješten o puštanju na slobodu mog klijenta, ali mogu samo kazat kako sam u žalbi naveo sve razloge za koje smatram da se treba braniti sa slobote te su očito uvaženi – kazao nam je Boris Majić,
odvjetnik koji brani jednog od navijača.

Četvorica mladića od kojih najstariji ima 25 godina, dvojica 23, a najmlađi 19 sprovedeni su u istražni zatvor prošle nedjelje nedjelju.

Sumnjičili su se da su sudjelovali u izazivanju nereda na tribinama i fizičkih napada na druge navijače kada je u 86. minuti došlo do privremenog prekida susreta zbog bacanja baklji i topovskog udara na travnjak koje su bacile nepoznate osobe.

Peti navijač koji je pritvoren dsva dana kasnije još uvijek će ostati u istražnom zatvoru jer je nad njim rješenje o lišavanju slobode doneseno kasnije te su time prolongirani i rokovi žalbe u odnosu na prvu četvorku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.