NEKI FINI LOPOVI: Recite koga da zovemo da vas oslobodi

Zašto plačete? Pa u dvorištu imate Mercedes. Ne bojte se. Sve će biti brzo gotovo! Samo recite koga da nazovemo da vas dođe osloboditi – izustila su dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika koji su u gluho doba noći u subotu upali kroz stražnji prozor u obiteljsku kuću lovca i poduzetnika Branka (63) i supruge Ljerke P. (60) u zaprešićkom Rakitovcu. Vezali su ih i ukrali im oko 50.000 eura.

S impozantnim plijenom za koji su imali saznanja da je donesen u kuću taj dan, pljačkaši u ranim 30-ima pobjegli su u noć u Brankovu Mercedesu. Vozilo je pronađeno kilometar dalje uz prugu. Slamku spasa supružnicima je pružio njihov zaposlenik kojeg su uspjeli probuditi oko 3.45 ujutro. Ulicom je zavladao nemir, a istražitelji su zasukali rukave i nastoje ući u trag lopovima koji su pokazali popriličan amaterizam unatoč činjenici da su bili adekvatno maskirani te da im za vrijeme pljačke nije pala ni dlaka s glave.

– Ne žalim za novcem. Bitno je samo da su moji roditelji živi i zdravi. Nisu ih tukli, jedino su moga oca, koji im se u startu pokušao fizički usprotiviti, udarili drškom pištolja po glavi. Bili su to, zapravo, neki fini lopovi. Jedan je bio uljudan a drugi agresivan i on je tražio novac po kući. Nije ti svejedno kad te drže na nišanu. Mojoj majci je srce htjelo iskočiti iz kože tih pola sata koliko su se zadržali u kući. Pozlilo joj je pa su joj dali tabletu i vodu. Vezali su im ruke plastičnim užetom koje su donijeli sa sobom.

Otac se nekako uspio osloboditi jer on je lovac. Znate, ono što te ne ubije, ojača te. Naša obiteljska tvrtka ima dužnike, ali ne vjerujemo da je itko od njih – ispričao nam je kratko Goran, sin opljačkanog bračnog para kojem su roditelji prvom uputili poziv u pomoć, ali ih nije čuo pa su alarmirali jednog od zaposlenika tvrtke koju vode.

Ono što zabrinjava je to što ih je netko iz njihove blizine najvjerojatnije “ocinkao”. Novac su podigli u banci desetak sati prije provalničkog razbojništva da bi se za vikend uputili u Dalmaciju i kupili zemljište. Unatoč svemu, investiciju bračnog para lopovi nisu omeli jer su zacrtanu kupnju ostvarili.

Zašto je čudnovata provala potrajala čak pola sata, nije poznato. Nakratko ukradeni Mercedes pronjušili su policijski psi, no nažalost nikakav trag nije pronađen. Hoće li snimke nadzornih kamera na pojedinim zgradama u susjednim uličicama otkriti kamo su se dali u bijeg s plijenom, pokazat će istraga. Ujedno, obavljaju se razgovori sa svima koji su imali saznanja da supružnici odlaze po novac i da će ga, osobno, odnijeti na jug Hrvatske, a prva su na redu bila njihova djeca.

 

IZVOR: jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.