Neobičan oglas: Traže konobara s rodbinom u Poreznoj upravi

Ilustracija

Rodbina u Poreznoj upravi ili inspekciji, dobro poznavanje prilika u hrvatskom nogometu i politici, sposobnost odgovornog rješavanja križaljki iz novina… Neka su to od znanja i vještina koje od budućeg konobara traži vlasnik kafića Polanović u Zaboku. U Zagorju je, o čemu je Večernjak već pisao, teško naći konobare, pa se Hrvoje Frgec odlučio za neobičan oglas za radno mjesto “analitičar i unapređivač prodaje / kušač alkoholnih napitaka / konobar”.

Odmah troje kandidata

– U tri sata od objave na društvenoj mreži javilo nam se troje kandidata. Sada još čekamo da slobodno radno mjesto oglasi i Zavod za zapošljavanje, pa možemo početi s audicijama. Na taj šaljiv oglas odlučio sam se jer ne tražimo ukočenog brku s leptir-mašnom nego nekoga tko će se uklopiti u domaću atmosferu. Mi smo više kao onaj“Kafić uzdravlje” iz američke serije. No, radnike, ugovore, poslovne obaveze i propise shvaćamo vrlo ozbiljno i pridržavamo ih se, pa zapravo tražimo konobara ili konobaricu s “najklasičnijim” opisom posla, što se može provjeriti u HZZ-u, a oglas na Facebooku je satira – objašnjava Frgec, koji je, dodaje, “sam svoj marketinški majstor”.

Na burzi ima nezaposlenih konobara, no pitanje je, kaže, koliko je njih uopće spremno raditi.

– Poznajem nekoliko njih koji se vode kao nezaposleni, a znam da ne bi radili – napominje.

Kafić koji ima u najmu jedan je od najstarijih u gradu, a mnogi ga znaju kao krčmu Polanović, nazvanu po vlasnicima.

– Zato i nismo mijenjali ime jer, da se zove i nekako na francuskom, opet bi svi govorili da idu k Polanoviću – dodaje Frgec, koji je svoju tvrtku nazvao Huncut d.o.o., po pučkom nazivu za šaljivca, vragolana.

– Huncut d.o.o. je mali, sastavni dio neslužbenog “Isisaj hrvatskog poduzetnika holdinga”, koji u privatnom sektoru zapošljava jedva milijun ljudi u čak 20 županija, na približno 3,500.000 ostalih duša u državi – piše on na početku oglasa.

Smještaj kod mame i tate

I da, radno vrijeme je prema dogovoru, “od – do”. A smještaj? – Nema posebnog smještaja za zaposlenika, ostaje kod mame i tate – kaže Frgec.

izvor:vecernji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.