Nepoznati počinitelj ubio Rexa i ranio Astru, HGSS-ove pse tragače

Nakon jučerašnje dojave člana HGSS Stanice Orahovice da mu je netko tijekom popodneva ušao u dvorište te pustio dva psa, nestanak je prijavljen nadležnim službama. Jedna od njih je i mlada njemačka ovčarka Astra, prije nekoliko mjeseci se počela obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

 Budući da je riječ o psima koji su od iznimne važnosti za spašavanje, HGSS je pokrenuo akciju u 23.05 sati koja se usredotočila na područje okosela Sladojevci nedaleko od Slatine.

Po dolasku na teren i uz konzultacije s mještanima sela, te prateći tragove na tlu, nakon sat vremena u jarku pored makadamske ceste u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Brzom intervencijom, uz utopljavanje i okrepu, transportirana je u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja, na sreću, stanje nije po život kritično. Ozlijeđeni pas je odvezen u dom vlasnika gdje je zbrinut.

Nažalost, nedaleko od ozlijeđene Astre, u jarku 50-ak metara dalje, pronađeno je i tijelo Rexa. Njemu se, nažalost, više nije moglo pomoći. Rane od vatrenog oružja za njega su bile kobne.

Činjenično stanje dojavljeno je nadležnim službama koje nastavljaju daljnju istragu ovog tužnog događaja.

U akciji koja je završila u 2.30 sudjelovala su tri člana HGSS stanice Orahovica.

IZVOR: Večernji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.