NEVJEROJATNA DONACIJA: Kanadska Delničanka oporučno ostavila Delnicama dva milijuna dolara!

Delničanka Janet Majnarić, koja je živjela u Kanadi, oporukom je rodnom gradu ostavila dva milijuna kanadskih dolara. Dio novca utrošen je za ustanove koje se skrbe za starije osobe, a dio za novu informatičku opremu za osnovne i srednje škole u Delnicima.

hrt3

Nova učionica, opremljena s petnaest suvremenih računala obradovala je i učenike i nastavnike Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’. Uvjeti rada sada su znatno bolji. Nika Štimac, učenica petog razreda, sretna je – Super mi je kako su obnovili učionicu. Imamo puno računala i lijepo je – veselo kaže.

hrt4

Sada imamo suvremenu i modernu učionicu informatike gdje djeca na kvalitetniji i brži način mogu usvajati osnove informatičke pismenosti. Učionica je opremljena najsuvremenijim računalima i informatičkom opremom – zadovoljan je i ravnatelj delničke osnovne škole Mladen Bolf.

Nova računala dobila je i delnička srednja škola. Ukupna vrijednost donacije za obje škole je 120 tisuća kuna. Novom opremom koristit će se oko 300 učenika.

hrt1
 – Ovo je primjer dobrog ulaganja, dobre odluke i čini mi se da bi trebalo i ubuduće razmišljati kako bi se u osnovnoj i srednjoj školi Delnice stvorili još bolji uvjeti za školovanje mladih Gorana – kaže Zvonimir Imgrud, ravnatelj  Srednje škole Delnice.

Iz ostavštine Jenet Majnarić financirat će se i uređenje Kulturnog centra i Etnografskog muzeja u Delnicama. Tako će se ostvariti želja iseljene Delničanke da pridonese poboljšaju uvjeta rada i života svih stanovnika njezina kraja.

Izvor/foto: Hrt.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.