Nikola ima samo 14 godina: Svako jutro se ustaje oko 4 sata i ide skupljati boce i papir kako bi pomogao obitelji

Dječak ne oskudjeva ni u čemu, ali njegov odnos prema radu i novcu poruka je mnogima

Dječak od 14 godina iz Ivanić Grada svaki dan dolazi u Zagreb kako bi skupljao plastične boce i papir i na taj način financijski pomogao svojoj obitelji u kojoj je još četvero braće i sestara, a žive od jedne plaće. Nikola ne oskudjeva ni u čemu, ali njegov odnos prema radu i novcu poruka je mnogima,piše rtl.

“Skupi se sto komada boca i negdje sto kila papira. Radim to već negdje 5-6 godina. To sam zavolio jer ne moram tražiti roditelje ništa”, izjavio je Nikola Obradović iz Ivanić Grada.

“Ustajem se oko negdje 4-5 sati, dođem s tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl s kojim sam puno brži nego pješke”, dodaje Nikola.

Vlastitom zaradom Nikola olakšava situaciju cijeloj obitelji. Ima još četvero braće i sestara, a svi žive od jedne plaće. Sve što skupi, prevozi do oca koji u Zagrebu radi kao zaštitar.

“Da sam na njegovom mejstu, meni bi bilo mrsko ustajati. Ja sam mu govorio, ali on hoće raditi i džabe. Ne mogu ja sad, ne bi ga zaustavljao kad on hoće raditi”, kazao je dječakov otac Ilija Obradović.

Prtljažnik napune svaki dan, a po boci i kilogramu papira zaradi 50 lipa, a sa zarađenim novcem Nikola kupuje sve – od tenisica do bona za mobitel.

“Ne mogu bit ponosniji nego što jesam. Čovjek radi, mlad čovjek, a hoće raditi”, dodaje njegov otac.

Najveći dio novca ipak stavlja sa strane jer se za 18. rođendan želi upisati u autoškolu. Njegovi vršnjaci o budućnosti još ne razmišljaju.​

foto:screenshot RTL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.