Nova osobna iskaznica: Od 79,50 do 500 kuna

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić predstavio je u srijedu novu elektroničku osobnu iskaznicu koja omogućava siguran pristup uslugama sustava e-građani.

Nova osobna za djecu do 5 godina stajat će 60 kuna, za djecu stariju od 5 godina i punoljetne osobe cijene će iznositi 79,50 kuna, a za starije od 65 godina 49,50 kuna.

Postoji mogućnost izrade u ubrzanom postupku u roku od 10 dana što iznosi 195 kuna ili u roku od tri dana za što će se naplaćivati 500 kuna.

Novu osobnu zatražilo 4702 ljudi

U prva dva dana novog zakona o osobnim iskaznicama, predano je 4702 zahtjeva za novu elektroničku iskaznicu i sad je to najsigurniji način ulaska u sustav e-građani – rekao je Ostojić.

Za građane će uskoro biti dostupni i čitači za korištenje elektroničkih usluga što će bitiizravan ulaz u sustav e-građani.

Jedna od prvih elektroničkih usluga koje će biti dostupne preko nove osobne iskaznice bit će mogućnost potpisivanja dokumenata za djecu koja će roditeljima omogućiti da prijave rođenu djecu bez odlaska u matične urede.

izvor.24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.