NOVI DRŽAVNI ODVJETNIK: Cvitan kreće u lov na ‘lokalne šerife’

Dosadašnji šef USKOK-a Dinko Cvitan danas je i službeno položio prisegu kao novi glavni državni odvjetnik. U kratkom obraćanju pred visokim državnim dužnosnicima Cvitan je rekao da će DORH i dalje nastaviti rad u procesima korupcije i organiziranog kriminala, te ratnih zločina, no posebnu pozornost Državno odvjetništvo ovaj put će posvetiti korupciji na lokalnoj razini

‘Posao državnog odvjetnika nije lak, stresan je i iziskuje odricanja, no s druge strane ako obavite dobar posao to znači da ćemo svi živjeti u boljem društvu’, kazao je nakon davanja prisege novi glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.
Obrativši se visokim državnim dužnosnicima, među kojima je bilo gotovo cijelo Predsjedništvo Sabora na čelu s predsjednikom Josipom Lekom, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, bivši glavni državni odvjetnik i Cvitanov aktualni zamjenik mladen Bajić te ministri pravosuđa i unutarnjih poslova Orsat miljenić i Ranko Ostojić, novi šef DORH-a kazao je kako je to tijelo i do sada provodilo ‘čitav niz aktivnosti u procesuiranju korupcije i organiziranog kriminala, ratnih zločina te kaznenih djela protiv imovine RH’.

DORH će, dodao je, i dalje postupati u skladu s Ustavom i zakonima, no naglasak će ovaj put biti na ‘suzbijanju korupcije na lokalnoj razini’. Pritome, kazao je Cvitan, DORH očekuje i podršku drugih grana vlasti.

‘U dosadašnjem obranašnju dužnosti u državnom odvjetništvu, ali i kao ravnatelj USKOK-a pokazali ste visoke kvalitete i ovo imenovanje primite kao priznanje za dosadašnji rad’, kazao je Cvitanu predsjednik Sabora Josip Leko.

Šef Sabora u svom govoru zahvalio je i dosadašnjem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.