Obaranje rekorda: Hrvati će u prosincu u šopingu potrošiti čak 13,5 milijardi kuna!

Hrvati će ove godine za blagdane potrošiti 13,5 milijardi kuna, predviđaju u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

‘To je porast za čak milijardu kuna u odnosu na isto razdoblje lani’, istaknula je direktorica Sektora za trgovinu Tomislava Ravlić komentirajući blagdansku potrošnju, javlja RTL.

Ravlić ističe da ćemo time po prvi puta nadmašiti blagdansku potrošnju iz pretkrizne 2008. dodavši da je to najviša prosinačka potrošnja otkako se mjere ti podaci. Udarni period potrošnje očekuje se u razdoblju od 19. do 24. prosinca.

Rasterećenje plaća i njihov rast kroz porezne reforme djelovali su, po svemu sudeći, na optimizam građana pa tako i na potrošnju.

‘Imali smo i dobru turističku sezonu, što također ide u prilog ovogodišnjem rekordnom prosincu’, rekla je Ravlić, uz napomenu da će svoj doprinos potrošnji dati i povećanje neoporezivoga dijela za božićnice i regres budući da je sve više poslodavaca odlučilo radnicima isplatiti dodatnu plaću, veće božićnice ili bonuse.

‘Na godišnjoj razini ipak se još neće oboriti rekordi, tj. razina iz 2008. godine. Ako se nastavi trenutna dinamika realnoga rasta maloprodajnoga prometa, sljedeće godine mogla bi se dostignuti razina prije krize, a 2020. godine mogli bismo prestići tu razinu’, ističe Ravlić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.