Obitelj o ubojstvu u Zagrebu: ‘Nije nam jasno zašto je ubio Anu. Bila je to prolazna veza’

Nije nam jasno zašto je to napravio. Bila je s njim u prolaznoj vezi koja je završila prije nekoliko mjeseci. Mi ga nismo nikad ni vidjeli, rekao je otac ubijene Ane Kurtanjek (30) dok je susprezao suze. Iz stana se čuo plač njezine neutješne majke.

Anu je u srijedu uvečer s četiri hica iz pištolja u Zagrebu ubio bivši policajac Dubravko Sikermeštar (36) te potom presudio sebi. Zašto je to uopće napravio, zašto ju je slijedio i napao, njezina obitelj na to nema nikakav odgovor. Ubojica do njih nije dolazio niti im je stvarao probleme. Obitelj zbog toga svega nestrpljivo čeka da im se jave istražitelji koji su cijeli dan odgonetali poremećene motive dojučerašnjeg kolege.

– Koliko mi znamo, Ani nitko nije prijetio niti je imala neugodnosti. Da smo znali za to, mi bismo to prijavili – kaže njezina obitelj.

Zgrada na zapadu Zagreba, u kojoj je živjela, danas je bila u tišini. Susjedi su na stubištu zapalili dva lampaša. Obitelj su zvali Anini kolege s posla koji su ponudili pomoć. Ni oni nisu mogli vjerovati, kako su rekli, filmskim scenama koje su, nažalost, proživjeli u noći na četvrtak.

Dubravko je Anu presreo u podzemnoj garaži zgrade u kojoj je radila kao instruktorica fitnessa. Pucao joj je četiri puta u srce, a kad je pala na tlo, naoružan je otrčao do Prilaza baruna Filipovića. Došao je do svojeg auta i pucao si u glavu, piše 24 sata.

Smrtno ranjenu Anu pronašao je oko 20.20 sati jedan od prolaznika koji se nekoliko minuta kasnije našao u garaži. Pronašao ju je kako leži između dva automobila i odmah zvao Hitnu pomoć. Kako neslužbeno doznajemo, još je davala znakove života, no nakon nekoliko minuta je izdahnula. Od nje nisu odustali ni liječnici Hitne koji su je najmanje pola sata pokušavali reanimirati. Unatoč silnim naporima, morali su proglasiti smrt. Zgradu u kojoj je ubijena okružile su brojne policijske snage. Od prvih svjedoka doznali su kako je neki muškarac otrčao niz ulicu te su im rekli da je to mogao biti napadač.

Zbog upaljene glazbe u fitness centru hice pištolja nisu čuli. Pokrenuli su potragu, no svega nekoliko minuta poslije jedan od prolaznika dojavio je policiji kako na nogostupu Prilaza baruna Filipovića leži mrtav muškarac. Kraj tijela mu je ležao pištolj. Očevid i pregled oba tijela trajao je cijelu noć. Tek ujutro su policajci uspjeli identificirati tijelo muškarca te da je to Sikermeštar.

– Ana je bila osoba za poželjeti. Odlična djelatnica i jako će nam nedostajati – rekli su nam duboko potreseni kolege i prijatelji iz  fitness centra. Ondje je radila od otvaranja 2013. Vodila je vježbe članova te je, kako su nam rekli, i u srijedu bila dobro raspoložena. Čak se i zafrkavala s prijateljicama te nitko nije mogao slutiti da je nešto muči.

Inače, Sikermeštar je bio policajac u postaji na Trešnjevci. Zbog teških kršenja pravila rada suspendirali su ga u siječnju 2016. U lipnju 2017. je na Županijskom sudu u Zagrebu priznao da je odavao povjerljive informacije kriminalcima i tražio ih mito te se s Uskokom nagodio na kaznu od godine dana zatvora, koja mu je zamijenjeno radom za opće dobro.

Njega je diler Bojan M., koji je surađivao s veletrgovcem drogom Safetom Kalićem, zatražio da uđe u trag njegovu poslovnom partneru kojega je smatrao odgovornim za nestanak svojih 530.000 eura. Sikermeštar je u siječnju 2015., mimo propisa, ušao u informacijski sustav MUP-a te Bojanu M. dao osobne podatke. Bojan M. je potom od njega tražio i da mu osigura kontakt s čovjekom kojemu je ušao u trag. Policajac ga je zato pozvao na obavijesni razgovor 30. siječnja 2015. u službenim prostorijama VII. policijske postaje u Zagrebu.

Kad je ovaj došao, Sikermeštar je o tome izvijestio svojega kompanjona, a potom sukladno dogovoru odveo čovjeka u kafić kako bi omogućio Bojanu M. da se s njim sastane. Sikermeštar je i zajedno s kolegom Fehimom G. tražio 2015. mito od sada pokojnog poduzetnika Stipana Ivića (37). Jedan čovjek im je prijavio da ga Ivić iznuđuje pa su tražili novac kako bi odbacili istragu protiv njega.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.