Objavljen video s potpuno iscrpljenim vatrogascima koji sedam dana bez prestanka gase požare u Dalmaciji

Velike požare na Pelješcu i Korčuli te kraj Plomina i Kršana u Istri gasile su stotine vatrogasaca, građana i djelatnika javnih i komunalnih službi. Kanaderi su radili neprekidno ali profesionalci i članovi lokalnih vatrogasnih društava nisu uopće prestajali.

Pomoć u gašenju požara i specijalne protupožarne avione Hrvatskoj je ponudila i ruska Vlada, ali su se ministar obrane Ante Kotromanović i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zahvalili i odbili jer, kako je  izjavio Ostojić “pomoć ponekad može postati i teret.”

Požari u Dalmaciji bjesne već punih šest dana i uspjeli su ih zaustaviti tek u subotu pred jutro. Još ima nekoliko opasnih zona na Pelješcu ali vatrogasci se konačno mogu odmoriti i reorganizirati. HRT je u svom prilogu objavio kako su izgledali prizori kraj najvećih požarišta. Video pogledajte OVDJE.

vatrogasci1 vatrogasci

Vatrogasci su dolazili pomagati u gašenju iz cijele Hrvatske, sliku svog odmora nakon herojskog fajta s požarom na Facebooku su objavili i zagrebački vatrogasci, iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

IZVOR: HRT/Telegram.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.