Od danas znatno niže cijene plina za kućanstva

Korisnici EVN Croatia plina u kategoriji kućanstva od 1. travnja imat će znatno niže račune, ovisno o godišnjoj potrošnji plina i tarifnom modelu u koji spadaju.

Kućanstva koja se na nalaze u prva tri tarifna modela, koja su ujedno i najčešća  (TM1 – TM3) po novome će imati cijenu plina od 0,2805 kune po kWh umjesto 0,3360 kune po kWh (bez PDV-a), što je smanjenje od 16,5 posto.

Kućanstva s godišnjom potrošnjom od 7.500 kWh ostvarit će godišnju uštedu od 520 kuna (četveročlana obitelj u stanu od 75 m2).

Novu cijenu plina utvrdila je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) svojoj odlukom od 25. ožujka i ona se primjenjuje do 31. prosinca 2016.

Posjetom mrežnoj stranici HERA-e www.hera.hr/hr/iplin/ građani mogu provjeriti točan iznos uštede ovisno o svojoj godišnjoj potrošnji plina u kWh.

Novi cjenik je objavljen i na mrežnim stranicama www.evn.hr. Korisnici EVN Croatia plina mogu dobiti dodatne informacije i u Centru za korisnike te na besplatni telefonski broj 0800 820 820.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.