Od teške bolesti Marina je oglušila i rapidno gubi vid, a navrh svega, njenoj obitelji prijeti i deložacija

Adrijana Vukušić teško suspreže suze. Do prije pet godina njena je obitelj živjela običnim životom, sve dok njena Marina jednog dana iz škole nije došla s otečenim okom. Crne dijagnoze padale su jedna za drugom, kao i operacije tumora i komplikacije koje su ih pratile.

“Marina još ima mnogobrojne tumore koje se nalaze u tim kranijalnim živcima, znači na oba slušna živca, na vratnoj kralježnici ima tri tumora koja su sada nažalost u progresiji preko cijelog moždanog debla, na grudnom košu, to je prestrašno“, rekla je Adrijana Vukušić.

Posljedice silnih operacija su da je ostala bez sluha, rapidno gubi vid, u kolicima je i diše na kanilu. Za novu borbu s tumorima je preslaba, operacije ne bi izdržala, pa je jedina nada liječenje novim pametnim lijekovima u Beču koje bi primala intravenozno. Klinika traži 80 tisuća eura. Obitelj novac nema.

“Ogroman je to novac, nadam se da ćemo se uspjet snać i pomoć Marini“, rekao je njen otav Ivica Vukušić.

Ona je nasmijana i puna optimizma. Sve je zanima, ali teško govori pa s ljudima komunicira preko bilježnice.

“Teška je fajterica, moramo učiti od nje kako se živi“, dodao je ponosni otac.

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, obitelji prijeti i deložacija. Među onima su koje je prevarila austrijska štedna zadruga, ne skupe li 40 tisuća eura za stan, morat će na ulicu. Zato su im dobri ljudi odlučili pomoći.

“Ona kuna je jedna velika kao Učka, kuna po kuna, skupit ćemo mi taj naš novac“, izjavio je organizator humanitarne akcije Ivan Majdandžić.

Pomoći će i nogometaši Rijeke i Hajduka na subotnjem derbiju na Rujevici. Nosit će majice podrške za ovu hrabru djevojku, Armada joj je napravila transparent, a Marina će sve gledati uživo.

Marina želi živjeti, a jedini način je pomoć dobrih ljudi. Svaka vaša uplata njezin je korak bliže Beču.

Podaci o računu na koji možete uplatiti novac za Marinu:

Hrvatska poštanska banka
IBAN HR 1823900013290644037 (za Hrvatsku)
SWIFT HPBZHR2X (za inozemstvo)​

Izvor/foto: rtl.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.