Od tri i pol sata vožnje, vozač autobusa gotovo sat i pol razgovarao je na mobitel

Unatoč tome što ste autobusom živi i zdravi stigli na odredište, to ne znači da je sama vožnja protekla ugodno i s osjećajem sigurnosti. Svjedoči to i jedna naša čitateljica koja je u četvrtak u 17 sati krenula iz Zadra, autobusom prijevoznika APP iz Požege, prema Zagrebu, gdje je stigla u 20.30.

– Zgrozilo me što je vozač autobusa od tri i pol sata vožnje od Zadra do Zagreba skoro jedan i pol sat istodobno vozio i razgovarao na mobitel. Za to vrijeme obavio je nekoliko razgovora na mobitel, a pri tome nije koristio slušalice. Vozio je, pa čak i tijekom pretjecanja, tako da je volan držao samo jednom rukom. Putnici su među sobom komentirali takvo neodgovorno ponašanje vozača jer je tijekom putovanja njihova sigurnost bila ugrožena. Uz to što je vozač razgovarajući na mobitel tijekom vožnje kršio zakon, oni putnici koji su sjedili bliže njemu bili su prisiljeni slušati i njegove privatne telefonske razgovore, što nije nimalo ugodno ni pristojno – požalila nam se 42-godišnja putnica, naglasivši da kupljena karta za autobusni prijevoz podrazumijeva sigurnu i ugodnu vožnju do odredišta. Neodgovornim i neprimjerenim ponašanjem vozača sve to bilo je ugroženo. Njene tvrdnje prenijeli smo upravi APP-a zatraživši očitovanje.

– Naše vozno osoblje upoznato je sa zabranom obavljanja telefonskih razgovora prilikom vožnje. Ako saznamo da pojedini vozači postupaju suprotno navedenoj zabrani, protiv njih provodimo interni disciplinski postupak, utvrđivanjem povreda obveza iz radnog odnosa, što ćemo poduzeti i u ovom slučaju – uzvratila je šefica pravnih poslova APP-aRoberta Rokić Rožman.

izvor:vecernji list

foto:ILUSTRACIJA

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.