Inicijativa predstavnika Otočnog sabora

Odgođeno sezonsko povećanje cijena na svim Jadrolinijim trajektima

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, na inicijativu predstavnika Otočnog sabora, izdao je uputu Agenciji za obalni linijski promet prema kojoj će se odgoditi sezonsko povećanje cijena na svim trajektnim linijama u putničkom pomorskom prijevozu, piše Morski.hr.

Ovu odluku smo donijeli sukladno trenutnoj situaciji prouzrokovanom epidemijom koronavirusa koja je utjecala na cjelokupnu gospodarsku situaciju u Republici Hrvatskoj. Intencija ove odluke jest omogućiti dolaske na otoke po sadašnjem izvansezonskom cjeniku, a što ima za cilj poticanje gospodarske djelatnosti i turizma na Jadranskoj priobalju i otocima – priopćili su iz Ministarstva.

Odgoda sezonskog povećanja cijena, koje je trebalo stupiti na snagu sutra 29. svibnja, posljedica je žurnog apela Koordinacije načelnika i gradonačelnika nacionalnom brodaru Jadroliniji i Agenciji za linijski promet.

– Mislim da je došlo vrijeme da Jadrolinija preispita svoje cijene i da nam pomogne da jednostavno prebrodimo ovo ljeto tako da cijene smanji na neke koje bi zadovoljile i njih i nas. Ne mora to biti otočna karta, ali neka bude 50 posto u odnosu na prošlogodišnju, kazala je predsjednica Udruženja obrtnika Hvara Katica Vučetić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.