Odlična vijest: Jedna je vrsta goriva drastično pojeftinila

Iako naftne kompanije u srijedu nisu mijenjali cijene goriva na svojim benzinskim postajama, više od 100.000 vozača u Hrvatskoj itekako ima razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra autoplina pala je za 26 lipa. Sada stoji 4,26 kuna, što je 60 posto jeftinije od cijene jedne litre Eurosupera 95.

No, iako je cijena litre autoplina u srijedu drastično pala, snižavanje cijene ove vrste goriva pada već mjesec dana. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena autoplina pada od početka listopada, a tada je iznosila 5,02 kune. Tako vozači od srijede za tank od 50 litara plaćaju 13 kuna manje nego prošloga tjedna, odnosno 38 kuna manje nego na početku mjeseca.

Ovako niska cijena autoplina opet otvara pitanje koliko je isplativo ugraditi takav sustav u vozilo. Ugradnja autoplina u automobil stoji oko 5.000 kuna (uzeta je prosječna cijena budući da postoje ugradnje i za 3500 i za 10.000, ovisno o sustavu). Tu su i dodatne pristojbe i troškovi kao što su atest i veći trošak prilikom registracije automopbila. No, činjenica je i dalje da se dugoročno isplati i da se može značajno uštedjeti. 

IZVOR: Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.