Okuplja se ljevica zasad bez SDP-a: Ivo Josipović i Naprijed Hrvatska pripajaju se GLAS-u

Naprijed Hrvatska s Ivom Josipovićem na čelu, ide naprijed – ravno u GLAS. Bivši predsjednik države za RTL je otkrio razloge stranačkog ujedinjenja. Na pitanje otkud socijaldemokrat među liberalima, Josipović je odgovorio kako nije socijaldemokrat među liberalima nego se razgovora o mogućoj suradnji i ujedinjenju manjih lijevih liberalnih stranka.

– Mislim da je to ujedinjenje na ljevici i lijevom centru nužno ako hoćemo bolju, pravdeniju, uspješniju Hrvatsku – kaže Josipović.

U GLAS-u ne skrivaju zadovoljstvo smjerom kojim idu, jer se samo zajednički,  kako kažu, mogu suprotstaviti desnici.

– Smisao je da se ponudi vjera i nada da građani imaju za koga glasati i da se širi prostor lijevo od centra – kazala je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš.

Kažu da mjesta ima i za SDP.

– Volio bih da je SDP inicijator jer je on najjača oporbena stranka. Žao mi je da nije bilo incijative, ali možda i bude – kazao je Josipović.

Za to vrijeme Amsterdamska koalicija prima nove članove.

– Nešto što do sada nisam spomninjala, a to je u visokoj fazi – priključiti će nam se i Laburisti – kazala je Mrak-Taritaš.

A ojačani Josipovićem kojem će u fokusu biti pravosuđe, ne bi  smjelo iznenaditi ako upravo bivši predsjednik bude izazivač aktulanoj predsjednici Republike, na  izborima za godinu dana.

– Mora biti jaki kandidat s lijevo-liberlane scene. Tko će to biti, vidjet ćemo – rekao je Josipović. A tko god bio imat će jedan imperativ – ispratiti Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka baš kao što je ona ispratila Ivu Josipovića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.