Olujna bura prekinula kamionski promet autocestom, a problema ima i na Jadranskoj magistrali

Zbog olujnih udara bure samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na dionici Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za prvu i drugu skupinu vozila, odnosno za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Krčki i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Iz Hrvatskog autokluba pozivaju vozače na pojačan oprez zbog veće količine vode, od jačih pljuskova, koja se može zadržati na kolniku. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova za sav promet zatvorena je, do 31. listopada, dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin. Mogući obilasci su autocestom A1: čvor Gornja Ploča ili Sveti Rok – čvor Pirovac – DC59 – Kistanje – Knin ili državnim cestama: DC1 – Gračac – Obrovac – Benkovac – Kistanje – Knin (DC1-DC27-DC56-DC59).

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.