Olujno nevrijeme zahvatilo Split: Tuča veličine oraha zasula grad

Danas u jutarnjim satima sjeverni i srednji dio Dalmacije pogodilo je jako grmljavinsko nevrijeme popraćeno tučom. Oko 10.40 sati nevrijeme je zahvatilo Split i okolicu, a ubzo je pljusak zamijenila jaka tuča veličine oraha.

Nevrijeme je u Splitu počelo je jakom kišom koja je nakon nekoliko desetaka minuta prešla u tuču koja je bila veličine oraha zbog čega su neki dijelovi Splita kraće vrijeme bili bijeli. Tuča je padala svega petnaestak minuta, no bila je potpomognuta jakim vjetrom.
Dežurni operativac u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split (ŽVOC) za Hinu je rekao da se tijekom jakog nevremena u Splitu na tržnici u središtu grada i u Slavonskoj ulici odlomilo nekoliko grana sa stabala zbog čega su vatrogasci morali izići na teren i prijeteće dijelove koji su visili otpilali. Isto je i s granama koje su po gradu pucale pod silinom nevremena, piše RTL.
U Kućinama kod Splita je zbog jake kiše poplavila jednu trgovinu u kojoj se ispumpava voda, ali i u podrumskom stanu u Kaštel Gomilici, dok je grom u Splitu uništio razvodnu ploču na jednom uslužnom objektu. Zbog nevremena su zabilježena i manja oštećenja prozorskih roleta i limarije na automobilima na kojima je tuča ostavila vidljiva ulegnuća.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu se doznaje kako je meteoalarm za splitsko područje u žutom što znači da se lokalno i dalje očekuje grmljavinsko nevrijeme, obilna kiša i intenzivniji pljuskovi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.