Opet pod istragom? Josipa Rimac nije prijavila sat vrijedan 35.000 kuna

Josipa Rimac, padajuća zvijezda HDZ-a, bivša direktorica kampanje koja se nakon izbora rijetko pojavljuje u javnosti, ponosno nosi sat vrijedan 35.000 kuna. Nije ga prijavila u imovinskoj kartici pa Povjerenstvo za sukob interesa odlučuje hoće li protiv nje pokrenuti postupak, a već im je na piku jer je posljednju karticu krivo popunila

Već je poznato kako Josipa Rimac voli torbe čija se cijena penje do 15.000 kuna, ali novost je da se sada kiti i dvostruko skupljim satom. Stručnjaci kažu da se radi o modelu Cartier Fransez. Vrijednost mu je 35.000 kuna.

Josipa Rimac u telefonskom razgovoru nam je kazala: “Razapinje me se već šest mjeseci i to je pokazatelj kako se odnosi prema ženama u politici. Sat koji imam obiteljski je poklon, dobila sam ga za važnu prigodu i to nije kolekcionarstvo. Uredno sve prijavljujem u imovinskoj kartici, od 2008. Tamo piše da imam vrijedan obiteljski nakit”.

Međutim, ni u jednoj imovinskoj kartici Josipe Rimac nema spomena sata ni nakita. Navela je stan, kuću i grobnicu za milijun kuna, dva automobila vrijedna 400.000 i to je to. Iako su pravila jasna.

“Što je vrijedno više od 30.000 kuna, mora prijaviti u imovinsku karticu. Dužnosnica Josipa Rimac u ovom trenutku nije to navela da ima”, pojasnila je zamjenica predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Tatijana Vučetić.

To nije sve jer novu je imovinsku karticu krivo popunila. Na to je upozorena prije mjesec dana, ali Rimac nije ispravila svoju grešku, pa na sljedećoj sjednici razmatraju dvije njezine pogreške.

“Ako utvrdimo da ima takve pokretnine vrijednije od 30.000, onda joj šaljemo zaključak da je to nesklad i nakon toga pokrećemo postupak ili ne pokrećemo”, objasnila je Vučetić.

Kašnjenje s prijavljivanjem satova u imovinskim karticama u skromnoj Hrvatskoj popularan je sport. Svoju kolekciju od 150.000 eura nije prijavio Ivo Sanader. Milan Bandić priznao je svojih sedam satova tek kad su ga novinari ulovili s Piagetom od 14.000 eura.

“Građani očekuju od političara i visokih dužnosnika puno veću odgovornost nego dosad”, rekla je predsjednica Transparency International Hrvatska Davorka Budimir. 

Ali je ne dobivaju. Tome u prilog govori i broj slučajeva koje ima Povjerenstvo za sukob interesa – koji je veći nego ikad dosad.

izvor:rtl

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.