Izvješće HAK-a

Oprezno krećete li na put! Na cestama ima razmočenog snijega, u priobalju puše jak vjetarFoto: Ilustracija

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na kolniku ima ugaženog i razmočenog snijega, u priobalju puše jak vjetar, povremeno sa olujnim udarima, a mogući su odroni, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru i Lici zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Delnica te državnu cestu DC1 Karlovac-Udbina. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije na splitskom, riječkom i zadarskom području.

Za sve skupine vozila otvorene su autocesta Zagreb – Split – Ploče te autocesta Rijeka – Zagreb.

– Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme – priopćeno je iz HAK-a.

Zbog vjetra je za sav promet zatvoren Paški most, a samo za automobile otvorena je državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog zimskih promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te motornim vozilima bez propisane zimske opreme na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru i Lici, što vozači mogu provjeriti na službenim stranicama HAK-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.