Ostojić sazvao izvanrednu presicu i ‘opleo’ po Bernardiću

HRT

Ranko Ostojić, kandidat za novog predsjednika SDP-a, sazvao je danas izvanrednu konferenciju za novinare kako bi, poručio je, rekao članovima stranke ono što nije uspio reći u neodržanim televizijskim sučeljavanjima s protukandidatom Davorom Bernardićem.

– Kad u ponedjeljak Davor Bernardić nije mogao biti u Otvorenom, pa je gostovanje odgođeno za četvrtak i na koncu ni ono nije održano, dogovoreno je sučeljavanje na 24 sata, pa na Novoj TV, RTL-u i odbijena su sva. Očito nema snage da se suoči sa svojim protukandidatom, a kako će se onda suočiti u predstojećoj bitci ako postane predsjednik SDP-a, poručio je Ostojić.

Lider mora biti osoba sposobna razgovarati, iznijeti stavove i braniti nekad vrlo teške odluke, dodao je.

– Najgore je izbjegavati situacije u kojima možeš članovima pokazati da možeš biti lider. Davor vodi zagrebačku organizaciju SDP-a od 2010. godine, ali i danas imamo situaciju da je ovo ostala utvrda Bandića, HDZ-a. Ako se tako misli voditi SDP, ja se s tim ne slažem. Žao mi je što nisam bio u mogućnosti da se članovima obratim kroz sučeljavanje, da iznesem stav o tome kako treba voditi SDP, na koji način se istinski boriti za stranku koja ne smije bježati od svojih oponenata niti se ikada povlačiti, naglasio je Ostojić.

Moguće odustajanje od bitke za čelnog čovjeka SDP-a, kako su jutros nagađali mediji, Ostojić je u potpunosti odbacio.

– Ne da ne odustajem, nego idem po pobjedu sutra. Pozivam sve članice i članove da ni oni ne odustanu, nego da izađu na izbore, jer će oni biti prijelomni za SDP. Svi oni koji dolaze hodočastiti na način da su spremni trgovati za svoje fotelje, to je apsolutno negiranje našeg demokratskog iskoraka po principu ‘jedan član jedan glas’. Bilo tko tko u ovom trenutku prisvaja glasove, krši politiku koja je za SDP neprihvatljiva, istaknuo je kandidat za novog šefa najveće opozicijske stranke.

Pozvao je članove stranke da izađu na sutrašnji drugi krug unutarstranačkih izbora.

– Nemojte se pokolbeati kao što nisam ni ja, bez obzira na svaku poruku, telefonske pozive, da je bitka gotova i da ne izlazite na izbbore. Do pobjede nema povlačenja, kazao je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.