Osude prijetnji smrću jučer u Saboru

Foto/Screenshot:HRT

Jučerašnja saborska rasprava obilovala je burnim reakcijama i incidentnim situacijama, pa i prijetnjom smrću. Saborski zastupnik Živog zida (ŽZ) Branimir Bunjac (ŽZ) dok je saborska Staža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio pripadnicima službenicima Straže koji su to radili da – ‘neće izaći živi’, javlja HRT.

– Ovakve scene ne pridonose ugledu Sabora i šalju ružnu poruku građanima, posebno mladima. Zgrozilo me što je zastupnik Bunjac izrekao, praktički prijetio smrću ljudima iz zaštite koji svoj posao rade obzirno i primjereno. Ono što je izgovorio zaista je nevjerojatno i neprihvatljivo. Odgovornost je na svakom od nas pojedinačno, nema tog Poslovnika koji to može spriječiti, izjavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Smatra kako ovakvo ponašanje zaslužuje najstrože sankcije.

Sindikat traži ‘dodatak za iznošenje Pernara’

Istovremeno, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je od predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića da službenicima saborske straže dodijeli ‘dodatak za iznošenje Pernara iz Sabora’, budući da su tijekom sjednica na kojima sudjeluje saborski zastupnik Ivan Pernar izloženi posebnim uvjetima rada u vidu podizanja, nošenja i spuštanja tereta s nepredvidljivom autonomnom voljom.

Inače, Bunjac je na svom Facebooku danas napisao da  je ‘iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim’. Dodao je i da je HDZ-ov ‘cilj silom ušutkati svaku oporbu, bilo koga tko misli kritizirati njihov kriminal’.
‘Poruka je jasna – jednom kada zabrane govoriti Pernaru, a Bunjcu budu imali pravo otimati mobitel iz ruke onda će to moći učiniti svakom drugom građaninu.
Na isti način su ovladali javnim službama i osnovali objedinjeni Državni inspektorat koji su de facto predali Milijanu Brkiću u ruke.
Živi zid ja zadnja crta obrane, građani će doslovno birati jesu li za slobodu ili diktaturu’, poručio je Bunjac.

(FOTO Ilustracija/HRT)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.