Ovako HGSS-ovci iz poplavljenog sela izvode agresivnog bika

Na Twitter profilu HGSS-a objavljena je fotografija koja prikazuje još jednu akciju spašavanja životinja, doduše, ponešto drukčija od onih koje smo navikli gledati.

Uz nju je objavljena i jednostavna poruka koja glasi: “Kako iz poplavljenog sela izvesti agresivnog bika koji neće u amfibijsko vozilo HV-a?. Ovako :)”.

Proteklih nekoliko dana ekipa spasioca ne staje s radom. “Dobili smo upite o tome zašto nas nije bilo u medijima prvih par dana poplava. Naime, tamo gdje smo mi tada bili, mediji nisu mogli doći”, objavili su u srijedu na Twitteru.

Jučer je od manjih životinja s poplavljenog područja, prije svega iz Gunje, izvučeno ukupno 89 pasa, 20 mačaka, jedna papiga, jedna kokoš, jedna ovca i šest zečeva, objavila je osječka udruga Pobjede. 

Akciju izvlačenja životinja predvode HGSS i vojska, koji izvlače i brinu se i za stoku.

HGSS ističe da se na terenu jučer nalazilo 40 gorskih spašavatelja koji su više timova spašavaju životinje na području Račinovaca, Gunje i Rajeva Sela. HGSS-ovci su raspoređeni u više timova koji spašavaju životinje uz pomoć čamaca, a tri tima nalaze se s pripadnicima HV-a na njihovim amfibijama uz pomoć kojih spašavaju stoku.

Tri čamca spašavaju kućne ljubimce pa se jučer dogodilo da se u čamcu istovremeno nađu između ostalih životinja i zmija, tvor i paun. Na ovim čamcima koji su trenutno u Gunji, uz spašavatelje se nalaze i volonteri. Jedan tim s čamcem se nalazi u bazi u Drenovcima i u pripravnosti je za hitne slučajeve.

IZVOR: Index.hr

FOTO: Twitter

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.