PETROV NIJE OVO OČEKIVAO: “Prgomet neće povući druge članove sa sobom”

Božo Petrov, čelnik Mosta, nije znao da se Drago Prgomet, njegov dojučerašnji najbliži partner, sastao sa Zoranom Milanovićem nakon što su zajedno obavili službene razgovore. Zbog soliranja iza leđa ostalih, Prgomet je ekspresno isključen iz Nacionalnog vijeća Mosta.

U razgovoru za Večernji list Božo Petrov je odgovorio zbog čega je Most povukao tako drastičan potez i ostao bez jednog od svojih najjačih ljudi.

“Meni je žao Drage Prgometa jer ga smatram sto puta časnijim u odnosu na neke druge političare na političkoj sceni u Hrvatskoj, samo što način na koji su se odvijale stvari nije bio adekvatan. Zato smo morali tako reagirati.

Na pitanje koliko bi ljudi mogao Prgomet povući za sobom, Petrov je odgovorio da se nada da neće ni jednoga, a na napise o tome da bi ih moglo biti pet, rekao je “To ćemo još vidjeti”.

Bilo bi mu drago da im se pridruži u bitnim odlukama

Petrov je za Dnevnik.hr rekao kako ga je Prgometov postupak iznenadio jer su jučer imali jasan dogovor kako će nastaviti pregovore s SDP-om i HDZ-om, a da je on otišao na razgovor s SDP-om na vlastitu ruku.

Na pitanje je li Prgomet isključen iz Predsjedništva stranke ili iz stranke općenito, Petrov nam je rekao kako je Prgomet sada nezavisni saborski zastupnik, ali kako bi mu bilo drago da im se pridruži u nekim bitnim odlukama.

Petrov smatra kako se ovaj trend neće nastaviti, odnosno kako Prgomet za sobom neće povući neke druge članove stranke što bi dovelo do njenog osipanja. Petrov dodaje kako ovakvo što nije očekivao od Prgometa.

Ova situacija, kažePetrov, ne mijenja ništa, odnosno, pregovori s SDP-om će se nastaviti po dogovoru, a smatra kako sve što se dogodilo zapravo dobro pokazuje kakav se pritisak iz velikih blokova vrši na MOST.

Podsjetimo, Most je popodne šokirao javnost kada je objavio da je iz stranke izbačen Drago Prgomet, jer se sinoć bez znanja kolega iz stranke susreo sa Zoranom Milanovićem.

izvor:telegram.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.