Picula: Komadina je najbolji izbor za SDP

Gost Studija 4 bio je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula. Osvrnuo se na aktualna pitanja u EU-u i u Hrvatskoj.

Ishođenje zaštite o zemljopisnom podrijetlu za dalmatinski pršut označio je kao vrlo važnu, a glavne zasluge za to pripisao je Udruzi za zaštitu dalmatinskog pršuta. Ovo je pored istarskog, krčkog i drniškog četvrti hrvatski pršut s ovom vrstom zaštite, a to nas svrstava uz bok Francuske, Italije i Portugala rekao jePicula. Dosta proizvođača nije upoznato kako krenuti u proces zaštite. Naš cilj je promjeniti tu činjenicu jer je zaštita višestruko korisna. Ona povećava distributivni kapacitet ali i uvjtuje postojanost kvalitete. Hrvatski proizvođači se moraju okrenuti udruživanju kako bi na tržištu bili jači, dodao je.

Kada je riječ o događajima unutar SDP-a naglasio je da su promjene neophodne. Još jednom je potvrdio svoju naklonost i potporu Zlatku Komadini. Iza Komadine stoje rezultati na lokalnoj i regionalnoj razini, blizak je bazi i zbog toga ga smatram najkvalitetnijim rješenjem za SDP. Osobno nisam želio ući u borbu za čelno mjesto SDP-a jer bi to išlo u prilog Zoranu Milanoviću na način da bi se glasovi svih onih koji su protiv njega disperzirali između mene i Komadine. Ovako će Komadina predstavljati ozbiljnog protivnika. U ovu kampanju bi ušao jedino u slučaju da se Komadina nije kandidirao, dodao je za kraj.

izvor:hrt

foto: screenshot hrt

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.