Plaće radnicima s malim primanjima neće rasti

Plaće radnicima s malim primanjima neće rasti, izračunali su porezni stručnjaci za HRT pred donošenje prijedloga porezne reforme na kojem već duže vrijeme radi ministar financija Zdravko Marić, a koji bi uskoro trebao biti predstavljen kordinaciji Vlade.

– Plaće intelektualaca, menadžera, liječnika bi trebale osjetiti neki značajni rast. Međutim ono što mi u ovom trenutku ne znamo je na koji će se način određivati osobni odbici koji su vezani za djecu i za uzdržavane članove obitelji – kaže Đurđica Jurić, dekanica Poslovne škole RRIF.

Prema dosadašnjim izjavama jasno je da će se, ako politička potpora ne izostane, građanima povećati plaće, a poduzetnicima dobit. Plan ministra financija je da se to dogodi već s prvim danom nove godine. Uoči sastanka u Vladi Marić je izjavio kako porezna reforma treba proći raspravu na razini Vlade te da će se njezina primjena pripremati paralelno s prijedlogom proračuna za iduću godinu.

Marić se nada da će poreznu reformu uspjeti provesti do kraja godine, s primjenom od 1. siječnja 2017. O tome kad će biti poznati detalji porezne reforme, naveo je da mu je to teško reći te da to ovisi o internoj raspravi na Vladi, ali se nada da će to biti tijekom ovoga tjedna.

Cijeli članak  pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.