Nema referenduma

Plenković iznenadio na početku sjednice Vlade: ‘Prihvaćamo sve zahtjeve inicijative ’67 je previše”Foto: Ilustracija/Arhiva

Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade kazao da će prihvatiti sve zahtjeve referendumske inicijative ’67 je previše’, javlja RTL.

‘Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive ’67 je previše’ i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana’, kazao je Plenković i dodao da su čuli poruku hrvatskih građana

‘U cijelosti ćemo preuzeti prijedlog ove građanske inicijative i Saboru uputiti prijedlog zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju s konačnim prijedlogom zakona. Prihvatit ćemo u cijelosti zahtjeve referendumske inicijative i u određenim elementima promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju’, kazao je Plenković.

‘Uz prijedlog o izmjenama Zakona o obaveznom mirovinskom osiguranju predložit ćemo i promjene Zakona o radu i drugih zakona koji uređuju radno-pravni status za pojedine kategorije, na način da oni koji žele mogu raditi i nakon 65. godine. Mislim da smo tako ostvarili balans između onoga što je bio temeljni cilj građanske inicijative i sindikalne središnjice i građana koji su to potpisom podržali, a istodobno otvaramo mogućnost sugrađanima da ostanu na tržištu rada’, kazao je Plenković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.