Odustaje od smanjenja PDV-a

Plenković kupuje mir: ‘Povećat ćemo plaće javnim i državnim službama za 6,12 posto’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković podnio je u Saboru godišnje izvješće o radu Vlade. Glavna poruka premijerova izlaganja je najava povećanja plaća u državnim i javnim službama iduće godine od 6,12 posto, rast minimalne plaće te povećanje osobnog odbitka sa 3.800 na 4.000 kuna. Također, odustaje se od smanjenja opće stope PDV-a na 24 posto, javlja RTL.

Plenković se osvrnuo i na aktualnu problematiku plaća, odnosno prvenstveno štrajk prosvjetara.

– Poštujemo sindikate, no poručujem da štrajk nije opravdan jer je ova Vlada iskazala susretljivost za nastavak dijaloga. Dužnost je Vlade da vodi računa o svim zaposlenima, a da to bude održivo za porezne obveznike. Stoga ćemo ponuditi povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim držanim i javnim službenicima u tri vala po dva posto. Povećet ćemo i minimanu plaću, a osobni odbitak rast će sa 3.800 na 4.000 kuna – najavio je Plenković.

Pojasnio je i kako će za osiguranje tog novca predložiti odgodu smanjenja PDV-a za jedan postotni bod koji je bio u planu od 1. siječnja sljedeće godine.

Pohvalio se da je u mandatu ove Vlade prosječna plaća povećana tri puta više a minimalac dva puta više od onog što su učinile prethodne tri vlade.

Cijeli tekst možete pročitati na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.