Plenković predstavio svoj tim: Provjerite ima li u njemu netko iz Šibenika

‘Namjera mi je da sutra u Saboru predstavim program, očekujem da ćemo dobiti povjerenje. Naš izborni program je dodatno oplemenjen zahtjevima Mosta, a tu su još i manjine’, poručio je mandatar Plenković

Mandatar Andrej Plenković na sastanku Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća objavio je konačan popis ministara u novoj vladi HDZ-a i Mosta. Sastanak je završio oko 18.30, a budući premijer je odmah potom sazvao novi sastanak s budućim ministrima, donosi rtl.

Oni su Tomo Medved (Ministarstvo branitelja), Lovro Kuščević (Ministarstvo graditeljstva), Zdravko Marić (financije), Tomislav Tolušić (poljoprivreda), Gabrijela Žalac (regionalni razvoj i europski fondovi), Nada Murganić (demografija, obitelj, mladi i socijalna politika), Martina Dalić (gospodarstvo), Tomislav Ćorić (rad i mirovinski sustav), Nina Obuljen (kultura), Davor Ivo Stier (vanjski poslovi), Damir Krstičević (obrana), Gari Capelli (turizam), Milan Kujundžić (zdravstvo, )Pavo Barišić (obrazovanje) i Oleg Butković( promet).

Podsjetimo, posljednjih nekoliko dana špekuliralo se da bi šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta mogao zasjesti u fotelju Ministarstva prometa u kojemu je nekad obnašao funkciju državnog tajnika.

Mileta je nakon posjeta središnjici HDZ-a izjavio: Pustimo mandatara i budućeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske da sam sebi izabere suradnike, a moj izbor je Šibenik. Butković je ostao ministar prometa, a Mileti njegov prvi izbor – Šibenik.

To su samo ministri iz kvote HDZ-a, njima će se u Vladi pridružiti Mostovci Vlaho Orepić (MUP), Ante Šprlje (pravosuđe), Slaven Dobrović (okoliš, energetika i vodno gospodarstvo) i Ivan Kovačić (uprava).

‘Kolegicama i kolegama sam predstavio kandidate za ministre i ministrice. Vidite da se radi o stručnom i kvalitetnom timu, a danas smo održali i prvi radni sastanak. Namjera mi je da sutra u Saboru predstavim program, očekujem da ćemo dobiti povjerenje. Naš izborni program je dodatno oplemenjen zahtjevima Mosta, a tu su još i manjine. Novi ministri su iskusni, bili su aktivni, svi su u srednjim 40-im godinama koji su u naponu snage i još nekoliko mlađih. Kvalitetan spoj, 13 članova su izabrani u Saboru, 7 ih nije izabrano, ali su jako kopetentni’, poručio je Plenković, piše RTL.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.