Počastio prolaznika: Bankomat u Koprivnici izbacio 10 tisuća kuna

ilustracija

Muškarac (63) je u utorak oko 14.30 sati prolazio pokraj bankomata Podravske banke u Koprivnici u Ulici Ivana Meštrovića. Bankomat je odjednom, sam od sebe, počeo nekontrolirano izbacivati novčanice, a muškarac je pokupio gotovo 10 000 kuna. No, njegova je sreća kratko trajala jer su ga, kako neslužbeno doznajemo, snimile kamere.

Ubrzo su došli policajci i muškarac je morao vratiti novac. Ujedno je protiv Koprivničanca, koji je pomislio da mu taj novac pripada, podnesena kaznena prijava zbog krađe. 

– Radi se o običnoj kaznenoj prijavi, jer on nije savladavao nikakve prepreke, ali je ostvario sve elemente kaznenog djela krađe – pojasnio nam je glasnogovornik PU koprivničko – križevačke, Dražen Laljek, ne želeći otkriti o kojoj se točno sumi novca radi.

Iz izvora bliskog banci smo doznali da Podravska banka ima bankomate samo na prostorijama u kojima se nalaze poslovnice. Djelatnici sami pune bankomate i on pretpostavlja da se to dogodilo upravo u trenutku punjenja bankomata, piše 24sata.

Naš anonimni sugovornik nam objašnjava da dva uzroka mogu dovesti da bankomat postane „darežljiv“.

Jedan je da se radi o mehaničkoj, a drugi o softverskoj grešci. Pojašnjavajući kako je najvjerojatnije došlo do softverske greške jer se programi često mijenjaju s ciljem da se bankomati učine što sigurnijim. Ujedno i zbog promjene propisa ili nekih internih odluka su česte izmjene. Bankomati su međusobno umreženi i s njima se upravlja na daljinu, pojasnio je naš sugovornik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.