Policajka koja je pijana usmrtila biciklista nakon godinu dana vraćena na posao!

Policajka M. P. (31), koja je 10. siječnja prošle godine u Satnici Đakovačkoj automobilom usmrtila 33-godišnjeg biciklista Borisa Franjića, vraćena je na posao, piše Glas Slavonije.

Tada je analizom uzoraka krvi i mokraće utvrđeno da su i policajka i smrtno stradali biciklist bili pod utjecajem alkohola, s tim da je ona u trenutku nesreće vozila neprilagođenom brzinom.

Istekao jednogodišnji rok kušnje

“Disciplinski sud u Osijeku protiv policijske službenice, zbog počinjene teže povrede službene dužnosti, proveo je disciplinski postupak, proglasio ju odgovornom za učinjenu povredu te na temelju svih olakotnih i otegotnih okolnosti izrekao uvjetnu kaznu prestanka državne službe uz rok kušnje od 12 mjeseci. Po izvršnosti navedenog rješenja, od 23. ožujka ove godine, policijska službenica obavlja svoju službu”, objasnili su u Minstarstvu unutarnjih poslova okolnosti zbog kojih je policajka vraćena na posao.

Još napominju kako se u njezinom slučaju, što se MUP-a tiče, radi o disciplinskoj odgovornosti, dok je kaznena odgovornost u nadležnosti pravosudnih tijela.
Općinsko državno odvjetništvo u Našicama trebalo je, nakon prvoedene istrage, donijeti odluku o pokretanju kaznenog postupka. No, rezultati istrage nisu poznati jer se Državno odvjetništvo nije oglasilo o rezultatima naloženih vještačenja niti o tome je li pokrenut kazneni postupak protiv policajke.

IZVOR: Glas Slavonije/Danas.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.