POMOZITE AKO MOŽETE:Četverogodišnjoj djevojčici i njenoj mami požar je uzeo sve

SAMOHRANA majka 4-godišnje djevojčice Marijana Horvat prije par tjedana izgorjela je kuća u kojoj je živjela. Požar je buknuo nakon što je iskra iz dimnjaka uslijed jakog vjetra pala na krov, a buktinja je zatim u trenu progutala skromnu kućicu. Vatrogasci su požar gasili dva sata,
a srećom Marijana je u trenutku požara u kući bila sama.

U ionako ruševnu kućicu u Kloštar Ivaniću uselile su prije 2 mjeseca, a gđa. Horvat pločicu po pločicu, dio po dio obnavljala je 4 godine. Bio je to njihov prvi dom nakon 10 godina podstanarstva u Zagrebu. Dom sada više nije za stanovanje i potrebna je opsežna obnova, prvenstveno izgradnja novog krova, te unutarnja obnova i opremanje.

Zato se udruga “Bolji Kloštar” iz Kloštar Ivanića, pokrenula i pozvala na akciju sve one koji žele pomoći. Pokrenuta je akciju prikupljanja sredstva, a 11. veljače priprema se i cijelovečernji sportsko-glazbeni program u sportskoj dvorani u Ivanić Gradu,  gdje će se održati i humanitarna nogometna utakmica između Hrvatskog saveza slijepih i Humanih zvijezda (brončanih Vatrenih). Sva prikupljena sredstva namijenjena su obitelji Horvat kako bi se što prije moglo krenuti u obnovu kuće.

Inače Udruga ‘Bolji Kloštar’ je registrirana Udruga koja već ima iskustva s uspješnim rješavanjem teških situacija u obiteljima Ivanić grada. Prije točno dvije godine pomogli su četveročlanoj obitelji Macenić koja je također uslijed požara ostala bez krova nad glavom. Tada je humanitarnom akcijom prikupljen novac kako bi obitelji osigurali novi dom.

Na kraju akcije za obitelj Horvat javno ćemo objaviti koliko je novca prikupljeno i predano obitelji.

 

Za one koji žele pomoći direktno:
Uplate se mogu vršiti na na transakcijski račun HUMANITARNE UDRUGE “BOLJI KLOŠTAR”:
IBAN: HR3324020061100672402 (žiro račun: 2402006-1100672402),
Poziv na broj: Vaš OIB, Opis plaćanja: ZA OBITELJ HORVAT

izvor:index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.