Porezna opet u akciji: Tri od četiri obveznika ne posluju po pravilima, evo na koje djelatnosti ciljaju

Službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave, jučer su krenuli u pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske, a akciju će provoditi sve do 2. svibnja, izvijestili su na službenim stranicama Ministarstva.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup automobila i motornih vozila lake kategorije, djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića te proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, a sve s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

RTL javlja kako je zadnja akcija u kojoj su bili za Veliki tjedan, pokazala da tri od četiri porezna obveznika ne posluju po pravilima.

U ovoj godini ukupno su u nadzor izišli nešto manje od 3000 puta, a kod više od polovice nije se radilo po propisima. Naplatili su i preko 2 milijuna i 200 tisuća kuna kazni. U posljednjoj akciji prije Uskrsa, obišli su 284 objekta, a u čak 75 posto slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

‘One se odnose na neizdavanje računa što se smatra najtežim poreznim prekršajem. Također nefiskaliziranje u zakonskom roku, krivi podaci poslovnih prostora i operatera, nepolaganje ostvarenog gotovinskog prometa’, rekla je za RTL Dalija Brkić, voditeljica Službe za nadzor fiskalizacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.