Posvojili trojicu braće pa ih nakon dva dana vratili

Par iz Zagreba posvojio je trojicu dječaka, ali ih je nakon samo dva dana vratio jer su bili ‘preaktivni i prerazigrani za njih’.

Jutarnji list piše o dobrostojećem bračnom paru iz manjeg hrvatskog grada, koji je godinama nastojao dobiti dijete. Nakon više godina uzaludnog pokušavanja odlučili su se za posvojenje te 2011. godine postali potencijalni posvojitelji.

Početkom ove godine sreća im se napokon osmjehnula: socijalna radnica obavijestila ih je da imaju trojicu braće, u dobi od dvije, četiri i šest godina, spremne za posvojenje. Radi se o zdravoj djeci, čijim je roditeljima oduzeta roditeljska skrb.
Sve su pripremili
Bračni par pristao je bez puno dvoumljenja. Budući roditelji uvjeravali su ih da su, nakon godina čekanja, spremni. Posjećivali su braću u udomiteljskoj obitelji u kojoj su živjela, družili se s njima, požurivali nadležni Centar za socijalnu skrb da ubrza postupak posvojenja. Obnovili su stan, uredili dječje sobe, kupili tri dječje sjedalice za auto.

Početkom kolovoza konačno je potpisano i rješenje o posvojenju. Jedne subote došli su po svoju djecu i odveli ih kući.

Međutim, nakon samo dva dana – u ponedjeljak – vratili su djecu udomiteljima!

U obrazloženju su naveli da su previše olako donijeli odluku o posvojenju troje djece, da su djeca preaktivna i prerazigrana za njih te da ih nisu mogli smiriti. Djeca su, navodno, već u autu, na putu od udomitelja do kuće posvojitelja, bila preživahna i stvarala napetu atmosferu, a drugi dan je bilo još gore: nisu ih mogli dovesti u red nenasilnim metodama. Sve je to, obrazlažu, najviše iscrpljivalo posvojiteljicu, koja je plakala te tvrdila da se ne može nositi s djecom i da će završiti u bolnici bude li ovako izgledao njihov život.

IZVOR: Jutarnji list/Danas.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.