Poziv općinama i gradovima: Prijavite se za besplatni WiFi na javnim mjestima

Prvi poziv za program WiFi4EU, koji će jedinicama lokalne samouprave omogućiti sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za besplatni bežični internet na javnim mjestima u čak 8 tisuća EU gradova i općina, otvara se 15. svibnja u 13 sati.

Zastupnik Tonino Picula, čiji je Ured poduzeo niz aktivnosti od prosinca prošle godine kako bi u Hrvatskoj promovirao program WiFi4EU, poziva i preostale općine i gradove da se registriraju.

– Hrvatska već sada ima više od 65 posto registriranih jedinica lokalne samouprave čime predvodi listu EU zemalja po broju prijava – europski prosjek je 16 posto!  Drago mi je vidjeti da tako dobro reagiramo na ovaj projekt, te pozivam i preostale jedinice lokalne samouprave da se registriraju jer je to preduvjet koji omogućuje sudjelovanje na svih pet poziva za natječaj – poručio je zastupnik Picula.

EU će financirati troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

Za prvi poziv koji će biti otvoren 15. svibnja osigurano je 15 milijuna eura odnosno tisuću vaučera u vrijednosti od 15 tisuća eura, koje će tisuću najbržih jedinica lokalne samouprave dobiti za nabavku i instalaciju najsuvremenije opreme. Dok će se kroz prvi poziv raspodijeliti 15 milijuna eura, kroz naredne se pozive taj iznos planira povećati na iznos između 20 i 25 milijuna eura.

Kako podnijeti zahtjev za dobivanje vaučera WiFi4EU?

Prijavljujete se na portalu www.WiFi4EU.eu. Za registraciju na portal potrebno je najprije pribaviti EU Login Key. Riječ je o jednostavnoj proceduri koja se može obaviti na ovoj POVEZNICI.

– Ujedno podsjećamo i sve registrirane jedinice da svoje prijave, ako već nisu, nadopune s potrebna dva dokumenta: potpisan i skeniran dokaz o sporazumu o prijavi (obrazac dostupan na portalu www.WiFi4EU.eu), te dokument kojim se dokazuje da je osoba ovlaštena zastupati jedinicu lokalne samouprave – priopćeno je iz ureda Tonina Picule.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.