Poznati trgovački lanac diže plaće radnicima u Hrvatskoj: Najviše će rasti onima kojima su najmanje

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK svojim je zaposlenicima u trgovinama u Hrvatskoj odlučio povećati plaće u prosjeku za 11 posto. Nastavak je to prošlogodišnjeg pozitivnog trenda povećanja plaća u JYSK trgovinama koji je bio prosječno 8 posto. JYSK tako za povećanje plaća djelatnika u trgovinama na godišnjoj razini izdvaja 1,8 milijuna kuna.

Povećanje će se odraziti na plaćama za čak 73 posto zaposlenih u JYSK trgovinama diljem zemlje, pri čemu najveći postotak povećanja iznosi 25 posto. Najveći porast odrazit će se na plaće zaposlenika s najnižim primanjima.

– Zaposlenici su nam na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za dugoročni poslovni uspjeh. Povezanost i lojalnost naših zaposlenika oduvijek je bila jaka. To je vrijednost JYSKa koju želimo nastaviti graditi kroz ovako pozitivne pomak – izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, voditeljica ljudskih potencijala u JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

JYSK u Hrvatskoj u svoje 42 trgovine zapošljava ukupno 356 ljudi. Osim povećanja materijalnih prava, JYSK svojim radnicima redovito osigurava i brojne mogućnosti za osobni rast te za razvoj karijere. Svojim djelatnicima također isplaćuje božićnicu i regres te djelatnici imaju kroz dodatni angažman i trud mogućnost ostvariti pravo na dodatne bonuse bez limita na mjesečnoj, kvartalnoj i godišnjoj bazi.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas posluje s više od 2.600 trgovina u 50 zemalja širom svijeta. JYSK Nordic pokriva 20 tržišta, među kojima su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija. Godišnji promet Grupacije JYSK je oko 3,12 milijardi eura, piše Poslovni dnevnik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.