Predsjednica raspisala izbore: Na glasovanje idemo 11. rujna

Nakon što je u petak i službeno raspušten osmi saziv Hrvatskog sabora, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora koji će biti 11. rujna.

Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 1., a u svezi s odredbom članka 78. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske te članka 5., 6. i 80. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 11. rujna 2016. godine, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Izbori u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima bit će u subotu 10. te u nedjelju 11. rujna.

Kao i na prethodnim izborima, opet ćemo imati preferencijalno glasovanje, odnosno na listi ćemo moći zaokružiti i kandidata kojem dajemo svoju prednost.

Predsjednik Sabora s najkraćim mandatom rekao je u petak da osmi saziv nije učinio ono što se od njega očekivalo, a to je provedba strukturnih reformi.

– Taj saziv Sabora nije učinio ono što smo svi očekivali, a to je da se uistinu provedu prave strukturne reforme, odnosno donesu zakoni koji će ih jamčiti i koji će pokrenuti Hrvatsku daleko brže nego se pokrenula – ocijenio je Reiner na svečanosti Zagrebačke županije.

24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.