Premijer Plenković Šukeru: ‘Sport treba depolitizirati u cijelosti’

Premijer Andrej Plenković danas je u Varaždinu otvorio novi studentski dom, najavio da će Vlada sljedeći tjedan razmotriti ‘paket’ mjera koje predviđaju povećanje minimalne plaće, a ujedno se dotaknuo i teme izbora za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.
Prije svega, istaknuo je da sport treba depolitizirati u cijelosti, javlja RTL.

“Smatram da sport treba depolitizirati u cijelosti. Ono što je važno jest da se problemi koji postoje u hrvatskom nogometu počnu rješavati. Nogomet kao sport općenito mora biti onaj proces u društvu kroz koji ljudi uče o timskom radu, o motivaciji, o zdravom životu. Sport ne smije pridonijeti tome da se stvaraju podjele između sjevera i juga, između klubova, da ne smijemo imati više navijačkog nasilja. Ja očekujem da, unatoč tome koliko mi se čini, HNS je poprilično začahurio svojim statutom mogućnost kandidiranja”, komentirao je premijer pa nadodao:
“Ujedno smatram da je to osobito važno kada nam reprezentacija ostvaruje sjajne rezultate. Nadam se da svi koji vode HNS će voditi računa o tome koliko njegovo djelovanje može imati i simbolički transformativni učinak na procese u društvu”, zaključio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.