Prgomet se sastao s Milanovićem u stanu ministra Kotromanovića

DRAGO Prgomet sastao se večeras s premijerom Zoranom Milanovićem u stanu ministra Kotromanovića, doznaje Index.

 

Kako doznajemo, glasine da Drago Prgomet zagovara ponavljanje izbora potpuno su netočne te se radi o HDZ-ovskom spinu. Ako dođe do raskola u MOST-u, to odgovara i HDZ-u i SDP-u – HDZ-u u smislu da će isprovocirati nove izbore, a SDP-u u smislu da će neki članovi MOST prijeći kod njih. Prgomet želi da MOST ostane na okupu. HDZ-u se već, doznajemo, priprema za nove izbore bez Karamarka.

MOST želi Vladu u kojoj bi bili HSZ, SDP i MOST

Podsjetimo, MOST je danas obavio razgovore s HDZ-om i SDP-om, nakon čega su na konferenciji za medije kazali da traže sastavljanje Vlade nacionalnog jedinstva, u koju bi ulazili i SDP i HDZ.

“MOST je otvorio razgovore s HDZ-om i SDP-om. Smatramo da Hrvatskoj u ovom trenutku treba jedinstvo. Mi smo u MOST-u uspjeli prevladati svjetonazorske podjele iako smo u početku bili heterogeni. Mi očekujemo od jednih i drugih da razumiju štoje prioritet, a to je gospodarstvo i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada. To je jedino kako se mogu učiniti reforme. Jedinstvo je izuzetno potrebno. Smatramo da mi u ovom trenutku možemo biti moderator jedinstvu HDZ-a i SDP-a. Smatramo da oni nakon 25 godina mogu zaustaviti animozitet i teške riječi, barem na dvije godine. To je nužno za Republiku Hrvatsku”, kazao je Petrov dodajući kako bi sve drugo bilo prevara birača s njihove strane.

“Sve ostalo, bila bi prevara birača Mosta za koji su glasali i oni koji naginju ulijevo i udesno, ali su svoj glas Mostu dali jer podržavaju ideju da Hrvatska može ići naprijed i da je potrebno jedinstvo.”, pojasnio je.

“U idućem razdoblju slijedi usuglašavanje reformi s jedne i s druge strane, nakon prve i druge faze, uslijedit će definiranje mandatara i to će biti zadnja faza. Ovo je tek početak razgovora. Danas smo iznijeli glavna načela. Drugi uvjet je da svi zajedno sjednemo za stol. I mi ćemo također predložiti mandatara vlade. O mandatarima ćemo razgovarati tek nakon što dogovorimo prvu i drugu fazu.”, rekao je Petrov.

Karamarko odbio: Ne želim surađivati s SDP-om

“Kad ja budem mandatar vlada će biti ekspertna i stručna”, poručio je Karamarko nakon pressice MOST-a, tvrdeći da su oni pobjednička stranka. “Nemojte to zaboraviti, mi smo pobjednici”, dodao je. “Mene zanimaju programi, pustimo osobne ambicije”, rekao je Karamarko a onda započeo rečenicu: “Kad ja budem mandatar…”

Otkrio je da su oni svoj program pokazali MOST-u i rekli im da ako imaju bolje da neka im pokažu.

“Mi imamo kompletan program, koji je dobar.”, kazao je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.